Home Eredmények Sajtóanyagok Internetes párkeresési divatok
Internetes párkeresési divatok

 

Hagyjuk a romantikázást!

 

A MediaQ legfrissebb kutatása az online párkeresési szokások feltárására irányult.. A legnagyobb magyarországi találka-portál felkérésére végzett megkérdezés érdekes eredményekre jutott. Megdőlni látszik az a feltevés, hogy csak a fiatalok élnek a társkeresés e modern formájával, hiszen a megkérdezettek jelentős része 50 feletti, de bőven akad hatvanas pályázó is. Azt hihetnénk, hogy utolsó mentsvárként fordulnak magányos emberek az internethez, az adatok viszont mást mutatnak: a válaszadók ötödének jelenleg is van párkapcsolata, negyedük 1-6 hónapja szakított előző kedvesével.

És hogy mire is vágynak? A többség (42%) komoly kapcsolatot keres, viszonylag kevesen vallják be, hogy csupán szexuális partner után kutatnak, ők viszont a házasok közül kerülnek ki. A társkeresők a külső és a belső tulajdonságokat egyaránt fontosnak tartják jövendőbelijüket tekintve, a legnagyobb esélye egy őszinte, megbízható és hűséges embernek van. Úgy tűnik, változnak az idők, a romantikának tulajdonították a legkisebb jelentőséget a válaszolók. Az viszont elgondolkodtató, hogy a hűséget pont a házas vagy élettársi viszonyban élők értékelték a legalacsonyabban. Talán belülről nézve egy komoly kapcsolat már nem olyan ideális, mint azt egyedülállóként elképzeljük?

Nem sokat teketóriáznak a párkeresők: 40 %-uk egy-két üzenetváltás után elszánja magát a személyes találkozásra. Itt azonban már kiderülnek az interneten  esetleg elhallgatott részletek: a válaszolók egytizedével előfordult, hogy amint meglátta a rá várakozó jelöltet, az oly riasztó volt, hogy köszönés nélkül elmenekült a tetthelyről. Persze a többség tapasztalatai pozitívabbak, sokan összebarátkoztak a randi után és egy ötödük vallotta: a találkozás első látásra szerelemben kötött ki.

Az internetes társkeresők viszonylag keveset költenek „hagyományos” csábító módszerekre, például virágra, vacsorameghívásokra és bulikra, átlagban 2600 forintot vallottak be havonta, amiből – manapság – jó ha egy ízléses csokor kijön a kedvesnek.